Subskrypcja
Wpisz swój adres e-mail aby otrzymywać informacje z naszego serwisu.

 
ŚLIMAKI W PUSZCE
Foto
Foto
Foto

 

- ślimaki w sosie własnym – puszka zawierająca minimum 18 sztuk ślimaków- 110g mięsa Puszka zawiera ślimaki obcinane z kawałkiem wątrobo-trzustki – bardzo smaczne! Ten sam produkt jest w trzech wersjach kolorystycznych co mamy nadzieję jest miłe dla oka.    

 

- ślimaki w sosie własnym –zestaw – puszka zawierająca minimum 18 sztuk ślimaków - 110g mięsa + muszle do przygotowania ślimaków po burgundzku. Puszka jak wyżej zawiera ślimaki obcinane z kawałkiem wątrobo-trzustki – bardzo smaczne!

 

           Mamy przyjemność zaprezentować swój produkt jakim są ślimaki w puszce solo i w zestawie z muszlami.  Od 2009 roku jesteśmy jednym ze współwłaścicieli firmy HELIXIA - fermy ślimaka jadalnego: Helix Aspersa Maxima i Helix Aspersa Muller. Korzystając z naszego wieloletniego doświadczenia wraz z naukowcami i żywieniowcami stworzyliśmy autorską recepturę paszy pełnoporcjowej do karmienia ślimaków. Wykluczyliśmy w niej użycie jakichkolwiek antybiotyków i stymulatorów wzrostu. W efekcie czego ślimaki żywione naszą paszą posiadają wyjątkowe walory smakowe doceniane przez smakoszy z Francji, Hiszpanii, Włoch, Belgii i Czech.

           W 2012 roku powstał nowy produkt ślimaki w sosie własnym w puszce. Taka forma przygotowania ślimaków pozwala na stworzenie gotowej potrawy w wielu wariantach smakowych.

       Ślimaki charakteryzują się stosunkowo dużą zawartością dobrej jakości biaka (15%), przy jednoczesnej niskiej zawartości tłuszczu (2,4%), przy czym 75% stanowią nienasycone kwasy tłuszczowe: kwas linolowy i kwas linolenowy. Największą część stanowi woda (80%). Chude mięso ślimaków zawiera też sporo wapnia, potasu, magnezu, miedzi, cynku i selenu.Wartość energetyczna 100g ślimaków (bez muszelek) wynosi 90 kcal (377 kJ). Mięso ślimaków jest wskazane w zaleceniu diety wysoko proteinowej, niskotłuszczowej i niskoenergetycznej.Ślimaki przeznaczone do konsumpcji pochodzą prawie wyłącznie z hodowli. Konsumuje się zwłaszcza dwa gatunki – wciąż zbieranego w Polsce – ślimaka winniczka (Helix pomatia) oraz gatunek Helix aspersa. Mięso ślimaków hodowlanych jest delikatniejsze w smaku i bardziej kruche.

 

 
 

Witryna wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celach sesyjnych oraz statystycznych. Więcej informacji w polityce prywatności.
 
 
OCHRONA I PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH